Foto Kurt

Festival Dranouter pakt uit met namen als The Kooks en Zwangere Guy

Festival Dranouter, het voormalige Folk Dranouter, voegt met namen als The Kooks, Zwangere Guy en La Brass Banda nog wat peper toe aan hun line-up. Het West-Vlaamse festival had met Tom Odell en Black Box Revelation al wat grote namen, maar met de Britse indierockgroep wordt de lijst nog wat aantrekkelijker. Het festival vindt plaats van 2 tot en met 4 augustus.

Wanneer The Kooks  op een festivalaffiche verschijnen, gaat menig festivalganger al snel watertanden. De Britse band stond vorig jaar nog op de Main Stage van Rock Werchter en gaven in december ook een benefietconcert in Wachtebeke tijdens De Warmste Week. In augustus brachten ze hun nieuwe album "Let's Go Sunshine" uit, waarvan single "All The Time" nog steeds regelmatig gedraaid wordt op alle radiostations.

The Kooks speelden dit jaar tijdens De Warmste Week. De opbrengst ging naar vzw Bas.

Ook Zwangere Guy, het pseudoniem van Gorik van Oudheusden, werd aan de lijst toegevoegd. De Brusselse rapper veroverde in sneltempo de Belgische hiphopscène. Met zijn debuutplaat "Wie is Guy?" stond hij vorige week nog in het Atomium. Andere nieuwe namen zijn La Brass Banda,  Jan De Wilde, Lenny & De Wespen, Lieven Tavernier, Black Flower en Sarah Jane Scouten.

Het festival veranderde in 2010 van naam, maar blijft met zijn line-up nog steeds (deels) trouw aan zijn roots. Met artiesten zoals  Myrddin & Imre, Naragonia Quartet, Hot Griselda, De Garre van Kornee en Ethno Flanders is er ook voor de folkliefhebber nog een ruime keuze. Op de affiche staan ook nog Novastar, Jasper Stevelinck, Tourist LeMC, Dean Man Ray, SX, Ibeyi, etc.

Meest gelezen