Inbrekers halen centrum voor jongeren met beperking leeg

In Koningslo, bij Vilvoorde, hebben inbrekers de lokalen van vzw "Wij Blij" leeggeroofd. Ze namen alle tablets en laptops mee en ook de inhoud van de koelkast werd meegenomen. De vereniging zet zich in voor jongeren met een verstandelijke beperking en autisme.

"Wie doet nu zoiets? Ik kan dat niet begrijpen", zegt initiatiefneemster Katrien Verhaeghe. "Ik ben er kapot van en ik heb er al om gehuild. Het is voor ons sowieso al moeilijk om alles financieel draaiende te houden. We hebben maar een beperkt budget. Nu zijn we alles opnieuw kwijt, maar we laten ons niet afschrikken."

De vzw "Wij Blij" werd onlangs opgericht door Katrien en haar man Gino. Het koppel vangt jongeren met een verstandelijke beperking en autisme overdag op, zodat schoolverlaters zich daar verder kunnen ontplooien.

Steun welkom

De totale buit van de inbrekers bedraagt zo'n 3.600 euro. "Alles wat ze op hun weg vonden, hebben ze meegenomen. Zelfs de inhoud van onze koelkast. Alles in het huis verwijst naar kinderen met een verstandelijke beperking, maar dat heeft hen blijkbaar niet tegengehouden", aldus Katrien. De vzw wil zich zo snel mogelijk herpakken na deze grote tegenslag. "Alle hulp is daarbij welkom. Mogelijke sponsors mogen altijd iets laten weten."

Info over "Wij Blij" vind je op hun website.

Meest gelezen