Urbanus krijgt eigen musical “Urbanus, toneel met liekes”

“Keitoffe liekes, vieze moppen, stomme verhaalwendingen en sexy meiskes”, en dat allemaal in een musical gegoten. De gloednieuwe Urbanusmusical, geregisseerd door Stany Crets, gaat op 18 oktober 2020 in première. Opvallend: Urbanus zal zelf geen rol vertolken in de musical. Wie zijn personage zal spelen, is voorlopig nog geheim.

Een dag voor de musical "Monty Python’s Spamalot" in première gaat, kondigde productiehuis Deep Bridge de premièredatum van "Urbanus, toneel met liekes" aan. De voorstelling gaat in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Daarna verhuist de show naar het Capitole in Gent en het Ethias Theater in Hasselt. Tickets zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Ik wou zelf niet de rol van Urbanus vertolken. Daar ben ik veel te beschaamd voor

Urbanus

De musical komt er ter ere van het uitgebreide oeuvre van Urbanus. Hoewel hij nauw betrokken zal worden bij het ontwikkelen van de voorstelling, zal hij zelf geen rol vertolken. Welke acteur die rol op zich zal nemen, is nog een geheim. "Toen Stany Crets me vroeg een Urbanus-musical te maken, zei ik meteen ja", zegt Urbanus. "Maar ik wou zelf niet de rol van Urbanus vertolken. Daar ben ik veel te beschaamd voor.”

Ook tekenaar Willy Linthout zal betrokken zijn in het stuk. Hij ontwerpt de decors en geeft input tijdens de voorbereiding. “Tekenaar Willy Linthout en ik mogen allebei supervisie doen", vult Urbanus aan, "gewoon omdat wij de karakters door en door kennen en nu al meer dan 177 verhalen hebben verzonnen. Wat maakt dat we ons een vrijgeleide toe-eigenen om Stany wat lappen te geven als hij begint te dwalen.”

Meest gelezen