Vrouw bevalt op de stoep in Leuven

Langs de Tiensesteenweg in Leuven is een vrouw bevallen. Ze beviel op het voetpad. Ze kreeg gelukkig hulp, onder meer van een studente die voorbij kwam en van de apotheker in de straat. En, het is een meisje!

De hoogzwangere vrouw wandelde op het voetpad langs de drukke Tiensesteenweg in Leuven toen ze plots moest bevallen. Apotheker Nico doet het verhaal: "Ik stond in de apotheek toen er een studente binnenliep die zei dat er een vrouw bevallen was op de stoep. Dan ben ik naar buiten gelopen met handdoeken om het kindje op te vangen. Ik heb geen ervaring met bevallingen, maar ik heb hen de raad gegeven om het kindje warm te houden en het hoofd goed te bedekken. Kort daarna passeerde een dokter op de fiets. Hij is gestopt en vroeg of hij iets kon doen. Maar toen kwam de ziekenwagen eraan en hij vond het beter om alles over te laten aan de mensen van de ziekenwagen."

Mooi familietafereel

Het viel de apotheker ook op hoe kalm de moeder was. "Ze lag gewoon rustig op de stoep en wachtte gewoon tot de ziekenwagen kwam. De vader was er ook bij, hij heeft de bevalling in goeie banen geleid. En er was ook een kind bij. Mooi familietafereeltje. En moeder en dochter stellen het goed, dus dat is goed afgelopen. Want voor onze deur gebeuren soms dingen die minder goed aflopen, dus het was plezant om eens een blijde gebeurtenis voor de deur mee te maken. Heel speciaal, dit gaan we nooit meer meemaken! " 

Meest gelezen