AFP or licensors

Borsten van zeemeerminnen in Indonesisch themapark voortaan bedekt: "Geen druk van buitenaf"

In een themapark in Indonesië zijn de borsten van twee standbeelden tegenwoordig bedekt "uit respect voor de oosterse waarden". Dat meldt BBC. Het themapark benadrukt dat het niet onder druk werd gezet, de betrokken beeldhouwster vindt de beslissing niet eerlijk tegenover het publiek.

Ancol Dreamland is een themapark in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Al zeker vijftien jaar zijn de standbeelden van de zeemeerminnen aanwezig. Nu zijn hun borsten echter bedekt met gouden stof. "Daar is geen druk van buitenaf voor uitgeoefend", zegt de woordvoerder van het park aan de BBC. "Wij maken een evolutie door naar een familievriendelijk themapark."

(lees verder onder de foto)

AFP or licensors

De beeldhouwster van de betrokken standbeelden steunt de beslissing niet. "Het themapark laat het publiek niet ten volle genieten van kunst", aldus Dolorosa Sinaga.

AFP or licensors

De BBC sprak ook met enkele bezoekers van het park die zich duidelijk niet stoorden aan de standbeelden. "Het is raar om standbeelden zo bedekt te zien", getuigt Nanda Julinda die met haar kinderen naar het park kwam. 

Meest gelezen