Na "Factcheckers": beklim dit weekend gratis in fluohesje de Sint-Romboutstoren in Mechelen

In "Factcheckers" op Eén heeft Jan Van Looveren gratis en zonder controle de Sint-Romboutstoren in Mechelen beklommen. Dat kreeg hij voor elkaar omdat hij een fluohesje droeg. Visit Mechelen reageert met een ludieke actie: u kan zaterdag en zondag de Sint-Romboutstoren gratis beklimmen als u een fluohesje draagt.

Het televisieprogramma wil aantonen dat u overal binnengelaten wordt als u een fluohesje draagt. Programmamaker Jan Van Looveren kon in Antwerpen in maar liefst zeven locaties verkleed binnen zonder gecontroleerd te worden. Zo ook in dierenpark Planckendael, Technopolis, het MAS en tijdens een voetbalmatch in het Bosuilstadion.

In Mechelen reageren ze met een knipoog. Visit Mechelen, de toeristische dienst van de stad, laat weten dat u dit weekend gratis de toren kan bezichtigen. "Omdat deze stunt is gelukt, kan jij daar mee van profiteren. Dit weekend - zaterdag 30/3 en zondag 31/3 - mag je de toren gratis bezoeken. Als je je aanmeldt met een fluohestje, tenminste!", klinkt het op Facebook.

Al neemt de stad wél maatregelen en zullen alle attracties hun veiligheidsprocedures bijstellen. In Mechelen zal u voortaan grondiger gecontroleerd worden als u de Sint-Romboutskathedraal wil bezoeken.

 “Je mag mensen niet zomaar bovenop de toren toelaten, maar na het zien van het programma hebben we beslist om een actie op te starten. Iedereen met een fluohesje mag zaterdag en zondag gratis de toren beklimmen,” vertelt cultuurschepen Bjorn Siffer (Groen). 

Meest gelezen