Britse kranten zien Theresa May zich opofferen voor "haar" brexit en horen een "no no no no no no no no"

De chaos is compleet sinds gisteren het Britse parlement de acht voorstellen heeft weggestemd voor een alternatieve aanpak voor de brexit. Maar de Britse kranten onthouden vooral dat premier Theresa May bereid is zichzelf op te offeren. Voorwaarde is wél dat er alsnog in het parlement een meerderheid komt voor haar brexitdeal. Of woensdagavond voor u samengevat: "No no no no no no no no" én "Back me and sack me" (Steun me en ontsla me, red.).

The Scotsman kopt dat Theresa May bereid is op te stappen, "in een laatste poging om een meerderheid voor haar akkoord te vinden". De krant vindt dat Boris Johnson, de gewezen minister van Buitenlandse Zaken, zichzelf al positioneert om de nieuwe premier te worden. Hij keert nu plots zijn kar en wil dan toch instemmen met het brexit-akkoord van May.

Acht keer het woord "nee". The Guardian had snel een duidelijke, alleszeggende titel.

The Times denkt dat er een lange strijd op komst is voor het premierschap. 

City A.M. ziet May al verdwijnen en acht een nieuwe bewoner van Downing Street 10 mogelijk vóór het zomerreces, wanneer het parlement geen vergaderingen houdt.

The Daily Telegraph gaat de Romeinse toer op met "May die op het puntje van haar zwaard valt" of bereid is "(politieke) zelfmoord te plegen".

De Mirror pakt uit met een taalkwinkslag: "Het einde van May", verwijzend naar de maand mei, meer bepaald 22 mei. Dat is de datum dat de Britten alsnog de Europese Unie zouden verlaten als het akkoord wordt goedgekeurd.  

De Daily Mail vraagt zich af of de opoffering van May tevergeefs zal zijn?

De Daily Express spreekt van een "onbaatzuchtig gebaar" van May. "Wat kan ze nog meer doen", klinkt het.

Videospeler inladen...

Meest gelezen