AFP or licensors

Slachtoffer schietpartij Utrecht overleden, dodentol nu op vier: "Zijn pijn was onbeschrijfelijk"

Een van de gewonden van de schietpartij in de Nederlandse stad Utrecht is overleden. Het Openbaar Ministerie zegt dat een man van 74 vanmiddag om 14:30 uur aan zijn verwondingen is bezweken. Daarmee komt het dodentol van de schietpartij op vier. De zoon van de man reageert op Facebook: "Zijn pijn was onbeschrijfelijk".

Het vierde dodelijke slachtoffer komt uit De Meern, een plaats in het westelijk deel van Utrecht. De zoon van de overleden man doet op Facebook zijn emotionele verhaal. "Met lood in mijn schoenen moet ik helaas mededelen dat mijn vader vanmiddag is overleden. Zoals zovelen weten, stond mijn vader altijd positief in het leven en was hij een echte Bourgondiër."

Zoals zovelen weten, stond mijn vader altijd positief in het leven 

Zoon overleden man

"Onbeschrijfelijk"

"Wat deze man de afgelopen 11 dagen heeft moeten meemaken, is verschrikkelijk", schrijft de zoon vervolgens. Alle darmen van het slachtoffer moesten worden verwijderd, vanwege de doorboring van kogels. "Dat had betekend dat mijn vader nooit meer kon eten en 24 uur per dag met slangen in zijn lijf moest leven, hij was ook niet meer mobiel geweest. Ik heb hem dit leed bespaard, wat mij zo vreselijk veel moeite heeft gekost, ik ben hier totaal kapot van. Ons leven en vooral dat van mijn moeder is totaal verwoest."

"Hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden, dat is onbeschrijfelijk. Wij hebben hem vandaag verlost van deze pijn", schrijft de man. "Hoe moeilijk het ook is voor ons: Ik hou zielsveel van je, al heb ik dat veel te weinig tegen je gezegd."

Hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden, dat is onbeschrijfelijk

Zoon overleden man

De familie zegt dat de uitvaart in besloten kring zal plaatsvinden. "Er komt een condoleance waar iedereen nog even afscheid kan nemen van deze fantastische man."

Andere dodelijke slachtoffers

Na de schietpartij van vorige week werd al direct de trieste balans opgemaakt. Zo werd al snel duidelijk dat een van de overleden slachtoffers een vrijwillige jeugdtrainer was.

Ook een jonge vrouw, van 19 jaar, kwam om het leven. Zij werkte in een snackbar. "Dit kunnen we niet bevatten, hier zijn geen woorden voor", waren al snel de woorden van medewerkers, vrienden en familieleden op de dood van de vrouw. Het derde dodelijke slachtoffer was 28 jaar. 

Nog in het ziekenhuis

Momenteel ligt er nog één slachtoffer van de schietpartij zwaargewond in het ziekenhuis. De vrouw van 20 jaar heeft zware verwondingen. 

Een andere vrouw, van 21 jaar, uit de plaats Nieuwegein, vlakbij Utrecht, heeft deze week het ziekenhuis mogen verlaten. 

Terroristisch motief

Vooralsnog is er geen enkele relatie tussen hoofdverdachte Gökmen Tanis voor de schietpartij in Utrecht en zijn slachtoffers, meldde het Openbaar Ministerie al eerder. Tanis, die bekend heeft dat hij in de tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht om zich heen geschoten heeft, zit nog altijd vast. Hij werd na een hevige klopjacht opgepakt. 

De man van Turkse afkomst wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag, poging daartoe en ook bedreiging ermee, allemaal met terroristisch motief. Volgens het OM handelde Tanis alleen. Er wordt nog onderzocht of hij enkel uit terroristisch oogpunt handelde, of dat hij ook psychologische problemen had en geradicaliseerd was.  

Meest gelezen