Eerste prikkelarme kermis in Halle

In Halle kan je vandaag voor de allereerste keer naar een prikkelarme kermisdag gaan. De kermislichten zijn gedimd, de muziek staat zacht en je hebt extra tijd om op een molen of een attractie te klimmen.

De carnavalskermis van Halle wil op die manier kinderen en volwassenen met een beperking of gedragsstoornis een leuke en onbezorgde dag op de kermis bezorgen. Vooral mensen met autisme of epilepsie hebben het moeilijk op een drukke kermis met veel licht en muziek. Daarom staan de lichten vandaag zacht en is de muziek stiller. Je hebt vandaag ook extra tijd om in en uit een attractie te stappen. 

Radio Victoria 

Mama Anneke Corijn heeft voor die prikkelarme kermisdag gezorgd. "Ik ben zelf een mama van een unieke dochter die heel moeilijk kan omgaan met externe prikkels. Ze wordt daar bang van. Ik zag een artikel over een prikkelarme kermis in Aalst en ik heb dat gedeeld. Sonja van Radio Victoria heeft me dan gecontacteerd. Ik heb een interview gegeven. De mensen van Halattraction hebben geluisterd en vandaag is onze prikkelarme dag op de kermis een feit. Fantastisch gewoon", aldus mama Anneke. 

Gouden glimlach 

Niet alleen kinderen maar ook volwassenen komen van de rustige kermisdag genieten. "Er zijn hier kinderen van een schooltje en ook heel wat ouders met hun kinderen. Er zijn zelfs heel veel volwassenen aanwezig met een beperking. Er is voldoende begeleiding voorzien zodat ze alle attracties kunnen doen. Iedereen heeft een gouden glimlach en dat wou ik bereiken vandaag. Iedereen hoort er vandaag echt bij", besluit mama Anneke.   

Volgend jaar opnieuw

Voorzitter Jos Appelmans van Halattraction is ook enthousiast over het initiatief. "Het was een avontuur waaraan we begonnen zijn en uiteindelijk valt het heel goed mee voor een eerste keer. De kinderen en begeleiders zijn enthousiast. Naar volgend jaar gaan we het uitbreiden en nog beter organiseren. Het gaat erom dat mensen die niet tegen lawaai en het licht kunnen ook kunnen genieten van onze kermis en daar hebben we vandaag voor gezorgd."

Volgend jaar komt er dus zeker opnieuw een prikkelarme dag op de carnavalskermis van Halle.

Meest gelezen