Franse douaniers ongerust over gevolgen brexit, weer acties in havens 

De Franse douaniers houden vandaag weer stiptheidsacties in de havens van Duinkerke en Calais. Ze zijn ongerust over de gevolgen van de brexit. De verkeershinder aan de grensovergang met Frankrijk valt voorlopig mee.  

De voorbije weken voerden Franse douaniers al vele keren actie.  Ze zeggen dat ze met te weinig zullen zijn als de brexit er komt. Want dan zullen ze strenger moeten controleren op het verkeer van en naar Groot-Brittannië.

De verkeershinder aan de grensovergang met Frankrijk valt voorlopig mee. De oprit op de E40 in Adinkerke richting Frankrijk is afgesloten voor vrachtwagens. De grensovergang is momentel wel nog open in beide richtingen. De voorbije weken is de grens meermaals afgesloten voor vrachtwagens, die rechtsomkeer moesten maken. Wie naar Frankrijk moet kan nu al best via Kortrijk rijden. 

Meest gelezen