Videospeler inladen...

Leuven gaat met "Roadmap 2050" voor klimaatneutrale stad

De stad Leuven is samen met grote bedrijven van start gegaan met "Roadmap 2050", een klimaatdoel om de stad klimaatvriendelijker te maken en de CO2-uitstoot te verlagen. 15 bedrijven hebben het plan ondertekend, waaronder de KU Leuven, Imec en AB InBev.

Met de Leuvense roadmap wil de stad "doen wat kan" veranderen naar "doen wat moet" voor het klimaat. Ze willen laten zien dat de steden niet hoeven te wachten op regeringen of mondiale instellingen om iets te veranderen. "Om onze welvaart en levenskwailiteit ook in de toekomst veilig te stellen, moeten we als samenleving de CO2-uitstoot in Leuven snel en drastisch naar beneden halen", vertelt Katrien Rycken, coördinator van Leuven 2030. 

De partners

15 grote bedrijven hebben hun engagement bekend gemaakt om die klimaatdoelen waar te maken. "Voor KBC is duurzaam ondernemen een strategische keuze die zich moet uiten in alle aspecten van onze bedrijfsvoering. Als één van de grote werkgevers in Leuven, is het evident dat wij onze volle medewerking geven om de klimaatdoelstellingen van Leuven mee te realiseren", zegt Philip Marck, directeur van KBC regio Vlaams-Brabant. 

Ook AB Inbev, Arvesta, AGSL, De Boerenbond, Cera, De Lijn, EcoWerf, Fluvius, Imec, KULeuven en Hogeschool UCLL doen mee. Samen hopen ze meer dan 400 projecten te realiseren. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen