Video player inladen ...

Lipton-theefabriek in Brussel gaat dicht: 126 banen bedreigd

Het bedrijf Unilever sluit zijn Lipton-theefabriek in de Brusselse gemeente Vorst. Daardoor staan 126 banen op de helling. Unilever gaat de productie verhuizen naar zijn fabriek in Polen. 

De Unilever-fabrieken die thee onder de merknaam Lipton produceren, benutten op dit moment niet hun volledige capaciteit, zegt de directie van Unilever. Daarbij komt dat alle theemelanges voor Brussel nu al gemaakt worden in Polen (en Engeland), vanwaar ze naar Brussel worden getransporteerd.

Door de theeproductie voor het Europese continent samen te voegen zal Unilever naar eigen zeggen flexibeler en sneller kunnen inspelen op de behoeften van de markt: de verschillende theemelanges en de verpakkingsmaterialen voor alle variëteiten zullen in één fabriek beschikbaar zijn én daar ook geproduceerd worden.

Sébastien Bosio van de socialistische vakbond is verrast door de aankondiging van de sluiting. Hij stelt zich vragen bij  het argument van de onderbenutte capaciteit, omdat de fabrieken in Brussel en Polen (Katowice) “tot vanmorgen complementair waren".

Bosio wacht de analyse af die de directie van Unilever daarover gemaakt heeft. Hij hoopt dat er nog banen kunnen gered worden. De informatie- en consultatieronde voorzien in de wet-Renault zal daarover uitsluitsel moeten geven.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen ...

Meest gelezen