Twintig woonwagens zonder toelating op terrein in Elewijt: "Spreekt voor zich dat we dit niet kunnen tolereren"

Deze namiddag hebben twintig woonwagens de terreinen van Heirweg I (een lokale vereniging) in Elewijt ingepalmd. Ze hebben daarvoor geen toestemming gekregen van het gemeentebestuur.

Eén van de families had toestemming gevraagd aan het gemeentebestuur om de woonwagens op de terreinen te mogen plaatsen, maar het gemeentebestuur gaf geen toestemming.

"Ze hebben geprobeerd mij op voorhand te contacteren", zegt burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx (N-VA). "Het ging om nog een andere familie die me contacteerde. Aan hen heb ik heel duidelijk gezegd dat er geen mogelijkheid was om het terrein te gebruiken omdat het verhuurd is aan iemand anders. Ik heb hen ook andere locaties ter beschikking gesteld, maar dat hebben ze genegeerd en ze zijn alsnog hier in Elewijt komen staan."

De burgemeester en de politie zijn meteen ter plaatse gegaan. "Het spreekt voor zich dat wij dit niet kunnen tolereren", zegt Geerinckx. "We zullen morgen dan ook samen met de politie verdere stappen zetten. We blijven intussen alert.”

Meest gelezen