Videospeler inladen...

Hinder op luchthaven Zaventem door actie luchtverkeersleiders, veldbedden klaargezet voor gestrande reizigers

Op de luchthaven van Zaventem worden 30 veldbedden geplaatst in de vertrekhal, om passagiers op te vangen die gestrand zijn door de acties van de luchtverkeersleiders. Door die acties zijn voor vanavond al 30 vluchten geschrapt en op dit moment verloopt een op de twee vluchten ook met een vertraging van drie kwartier. 

De veldbedden zijn bedoeld voor de passagiers die niet door hun luchtvaartmaatschappij kunnen worden geholpen, bijvoorbeeld door ze in een hotel onder te brengen. 

"Vandaag hebben we toch een van de zwaardere dagen", zegt Anke Franssen, woordvoerder van Brussels Airport. "De capaciteit is zeer beperkt. De luchtvaartmaatschappijen hebben al 30 vluchten moeten annuleren. Eén op de twee vluchten is vertraagd, gemiddeld met 45 minuten."

"De beperktere capaciteit laat zich vooral deze namiddag en avond voelen, waardoor we verwachten dat een aantal mensen zal stranden zonder andere opvangmogelijkheid. Dus preventief zetten we alvast bedden klaar voor passagiers die ze zouden nodig hebben."

Intussen heeft de federale overheid twee sociale bemiddelaars aangesteld die het conflict bij luchtverkeersleider Skeyes moeten ontmijnen. De vakbonden schorten vanaf morgen hun acties op om het overleg een kans te geven.

Bekijk de video uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen