Videospeler inladen...

Banksy over brexit: "Ooit zal er niemand meer dit land besturen"

"Nu kan je nog lachen, maar ooit zal er niemand meer dit land besturen." Met deze omschrijving bij een kunstwerk van 10 jaar geleden, waarbij hij toen verwees naar het feit dat ooit apen het land zouden besturen, laat ook streetart-kunstenaar Banksy zijn mening horen over de brexit. Niet alleen publiceerde hij een foto op zijn Instagramaccount, ook stond hij toe dat de Museum & Art Gallery in Bristol het kunstwerk opnieuw aan de muur hangt.

Vandaag zou het Verenigd Koninkrijk immers uit de Europese Unie stappen, maar dat gebeurt dus niet. Voor de Museum & Art Gallery een ideaal moment om het kunstwerk weer de nodige aandacht te geven.

"Dit is een geweldig kunstwerk en grote kunst is nu eenmaal een weergave van wat er in de maatschappij gebeurt. Het houdt de samenleving een spiegel voor en zet mensen aan om te discussiëren over wat er gaande is", aldus museummedewerkster Yoma Smith op nieuwswebsite Independent.

De Instagrampost van Banksy kreeg op minder dan één dag al meer dan 800.000 likes:

Bekijk hieronder beelden van "Devolved Parliament" in Bristol:

Videospeler inladen...

Meest gelezen