360 kg cocaïne onderschept op cruiseschip in Brazilië: ook drie Belgen opgepakt

In de Braziliaanse havenstad Santos zijn woensdag drie Belgen opgepakt voor drugssmokkel. Dat meldt de Braziliaanse politie. Het drietal smokkelde samen met dertien andere mensen zo'n 360 kilogram cocaïne aan boord van een cruiseschip, maar werd op heterdaad betrapt door het beveiligingspersoneel toen ze aan boord wilden gaan.

Zestien passagiers werden opgepakt door de Braziliaanse politie, alvorens ze aan boord wilden gaan van het cruiseschip Costa Favolosa. De groep telde acht mannen en acht vrouwen, allemaal jonger dan 30. Het cruiseschip lag aangemeerd in de havenstad Santos, vlak bij São Paolo. Het zou binnen enkele dagen naar Europa vertrekken. 

Het gaat over 360 kilogram cocaïne. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De passagiers smokkelden elk tussen de 16 en de 19 kilogram cocaïne mee in hun bagage. Naast de hoeveelheid drugs droeg elke passagier ook nog zo'n 1000 dollar bij zich. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat ze de zaak verder opvolgen. 

Meest gelezen