Oud-burgemeester van Waarschoot Ann Coopman verliest strijd tegen kanker

Ann Coopman, voormalig burgemeester van Waarschoot (CD&V), is overleden aan de gevolgen van kanker. Ze was al een tijd ernstig ziek. Na de verkiezingen zou ze opnieuw schepen worden, maar ze was toen al te verzwakt om dat ambt op te nemen. Coopman werd 57. Ze was een van de drijvende krachten achter de fusie met Lovendegem en Zomergem tot Lievegem.

Ann Coopman (CD&V) is overleden na een strijd tegen kanker. Ze is 57 geworden en laat man en kinderen na. Coopman was bijna 10 jaar burgemeester van Waarschoot, eerder was ze ook al schepen (vanaf 1995). Ze werd eind 2017 ernstig ziek en liet zich vervangen door Kim Martens. De kankerbehandeling sloeg eerst aan en Coopman kondigde een comeback aan. Ze nam deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd verkozen. Ze zou schepen worden in de nieuwe fusiegemeente Lievegem. Maar toen ze toch herviel, besloot ze haar politieke carrière te stoppen en dus ook af te zien van het schepenambt. 

De moeder van Lievegem 

In Waarschoot reageren inwoners en politici geschokt op de dood van Coopman. Huidig burgemeester Tony Vermeire (CD&V) noemt Coopman 'de moeder van Lievegem'. Ze was een van de drijvende krachten achter die nieuwe fusiegemeente (tussen Waarschoot, Lovendegem en Zomergem). Kim Martens, die haar een tijdje verving, zegt alles van haar geleerd te hebben. "Het is zo snel gegaan, het is vreselijk. Het is door haar dat ik in de politiek ben gestapt. Ze heeft mij altijd bijgestaan, geholpen, voortgestuwd. Ik ben haar ongelooflijk dankbaar. Het was een enorm sterke dame met een sterke visie voor onze gemeente. Ze was mijn politieke moeder, absoluut."

Belangrijke projecten in Waarschoot

In Waarschoot was ze onder meer de bezieler van de dorpskernvernieuwing, de oprichting van een kinderopvang en de renovatie van het gemeentehuis. Ze is een telg van de familie Coopman, de oprichters van vleesfabriek Ter Beke aan de N9. 

kasto80

Meest gelezen