Video player inladen...

Niets missen en alles begrijpen van de verkiezingen? Bij VRT NWS doe je dat zo

Op 26 mei moet iedereen opnieuw naar de stembus, deze keer voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Weet jij ook nog niet hoe dat moet en op wie je wil stemmen? Geen nood, vanaf vandaag vind je achter de knop "KIES19" in de app en op de site van VRT NWS de stemtest en heldere uitlegvideo's. Het belangrijkste verkiezingsnieuws kan je ook als melding op je smartphone krijgen. En binnenkort bieden we je nog veel meer. Wat allemaal en hoe je dat moet vinden, leggen we hieronder uit. Zo ben je bij VRT NWS altijd zeker van je politieke nieuws.

KIES19: alles op één plaats in de app van VRT NWS

Vanaf vandaag vind je in onze app een nieuwe pagina waarop we alles in de aanloop van de verkiezingen van 26 mei bundelen. Hoe kom je daar terecht? Simpelweg via de knop KIES19 onderaan in de app van VRT NWS.

Daarop vind je onder andere de Stemtest, het belangrijkste verkiezingsnieuws en video's waarop alle partijvoorzitters hun partij in zestig seconden voorstellen.

Later komt er ook nog "SOS Keuzestress", waarop je de standpunten van verschillende partijen over verschillende thema's met elkaar kunt vergelijken.

Krijg berichten van het belangrijkste nieuws op het scherm van je smartphone

Wil je helemaal op de hoogte blijven? Zet dan je push-meldingen voor KIES19-nieuws aan. Onze politieke redactie selecteert het belangrijkste verkiezingsnieuws van de dag, en stuurt je dat via een melding op je smartphone. 

Zo activeer je de KIES19-meldingen:

Daarvoor moet je wel de app updaten.  De VRT NWS-app kan je hier gratis downloaden of updaten voor iPhone of Android.

KIES19 op YouTube: jongeren over Europa en heldere video's over de verschillende partijen

Wist je dat VRT NWS ook op YouTube video's brengt? We plaatsen daar unieke verhalen en video’s waar je wat van opsteekt.

Zo starten we op 7 april met "Breaking Europe", een reeks waarin Yassine Atari en Rudi Vranckx op zoek gaan naar wat de Europese Unie samenbrengt of net verdeelt. Ze reden met een busje door Europa en spraken met jongeren uit het hele continent, van Palermo over Warschau tot Parijs, allemaal met een eigen scherpe visie over migratie, klimaat of gezondheid.

Lees verder onder de foto

Verder volgen in april en mei ook een aantal video’s die je stap voor stap door de basics van de verkiezingen op 26 mei loodsen.

Abonneer je dus zeker op ons YouTube-kanaal zodat je weet wanneer we een nieuwe video hebben gepubliceerd.

Dagelijks verkiezingsnieuws in je inbox

De eindredacteurs van VRTNWS.be verzamelen drie keer per dag het belangrijkste nieuws van de voorbije uren in een handige nieuwsbrief, die je in jouw mailbox kunt ontvangen. Dat doen we elke ochtend, middag en avond. De komende weken, tot aan de verkiezingen, zit daar iets extra bij: het belangrijkste verkiezingsnieuws, voor jou geselecteerd.

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrieven.

Lees verder onder de foto

Verkiezingsnieuws via Instagram, Facebook en Twitter

INSTAGRAM

Volg net als  70.000 andere Vlamingen het Instagramkanaal van VRT NWS en volg mee wat er in Vlaanderen en de wereld is gebeurd. In een aantal foto's of infographics leggen we daar verschillende keren per dag de actualiteit uit. Regelmatig maken we ook Instastories: een leuke, handige en interactieve manier om meer informatie over een onderwerp te krijgen. In april en mei mag je hier dus ook extra aandacht voor de verkiezingen verwachten.

Volg hier het Instagramkanaal van VRT NWS.

FACEBOOK

 

Wie de politiek op de voet wil volgen, kan terecht op VRT NWS Politiek, de Facebookpagina waar we dieper inzoomen op het nieuws uit de Wetstraat. Zeker nu de verkiezingen van 26 mei in zicht zijn.
De Facebookpagina VRT NWS Politiek vind  je hier.

Ook op de Facebookpagina van VRT NWS kan je de politieke actualiteit volgen. Die vind je hier.

TWITTER
 

Elk artikel en elke video die VRT NWS publiceert verschijnt ogenblikkelijk op Twitter.  Wie dus niets wil missen van wat we brengen  kan ons daar volgen of er chronologisch door alle berichten scrollen. 

Je kan VRT NWS hier volgen op Twitter.

Meest gelezen