Videospeler inladen...

Trump dreigt ermee om grens met Mexico te sluiten als dat land geen migranten tegenhoudt

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt ermee om de grens met Mexico te sluiten. Het is niet de eerste keer dat hij daarmee dreigt, maar dit keer heeft hij er wel een tijdslimiet aan toegevoegd. De sluiting zou volgende week al kunnen starten.

"Als Mexico niet onmiddellijk alle illegale migratie naar de VS tegenhoudt, zal ik volgende week de grens -of grote delen ervan- sluiten", twitterde president Trump vanmiddag.

Het is niet de eerste keer dat hij daarmee dreigt, maar nu heeft Kirstjen Nielsen, de minister van Binnenlandse Veiligheid het dreigement bevestigd. "Vergis u niet: Amerikanen zullen de gevolgen van deze noodmaatregel voelen", zei Nielsen.

Volgens minister Nielsen worden de grenswachten overrompeld door een toevloed van asielzoekers, velen van hen families met kinderen die geweld en armoede willen ontvluchten in El Salvador, Honduras en Guatemala.

In februari had president Trump de noodtoestand uitgeroepen om middelen op te eisen om zijn beloofde grensmuur met Mexico te bouwen. Die maatregel is intussen afgewezen door beide kamers van het Congres, maar blijft van kracht omdat Trump zijn veto heeft gesteld.

Het afsluiten van de grens met Mexico, een erg drukke grens, zou grote gevolgen kunnen hebben voor het handelsverkeer en het toerisme tussen beide landen. Dat zou echter ook erg negatieve gevolgen kunnen hebben voor de Amerikanen in de grensgebieden.

Trump: "Ik speel geen spelletjes"

Videospeler inladen...

Meest gelezen