Frédéric Bariseau

Bediende van nachtwinkel in Moeskroen komt om bij handgemeen met dieven

Een werknemer van een nachtwinkel in Moeskroen is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een handgemeen met dieven. Dat meldt het parket van Doornik-Bergen. Een onderzoek is geopend en de daders worden actief opgespoord.

De feiten speelden zich vrijdagochtend af in een nachtwinkel op de Grand-place in Moeskroen. Iets na vijf uur kwamen drie personen de winkel binnen. "Ze waren onder invloed en hadden eerder al gestolen in de winkel", aldus Frédéric Bariseau, eerste substituut van de procureur des Konings van Doornik-Bergen. "De twee werknemers van de winkel hebben de mannen weggeduwd. Het kwam tot een schermutseling en een van de werknemers kreeg een slag ter hoogte van de borststreek."

Het slachtoffer zakte ineen en kon niet meer gereanimeerd worden. Het gaat om een Pakistaan geboren in 1971. "Bij de schermutseling werden geen wapens gebruikt of getoond. Er zijn ook geen uitwendige letsels op het lichaam van het slachtoffer. De drie daders, die de Franse nationaliteit hebben, zijn op de vlucht.

Meest gelezen