Google Maps

Bankroof in Oudergem vermeden dankzij alerte buur die politie naar graafwerken voor tunnel leidt

In de Brusselse gemeente Oudergem is een bankroof vermeden, dat meldt de Franstalige krant La Capitale en is bevestigd door het Brusselse parket. De daders probeerden vanuit een aanpalende woning een tunnel te graven naar het bankfiliaal, maar moesten hun plan staken nadat een buurman had geklaagd over geluidsoverlast. Het onderzoek loopt, maar voorlopig werd er niemand opgepakt.

Volgens de buurman werd er al maandenlang gewerkt in de woning naast het Belfius-filiaal in de Sint-Juliaanskerklaan in Oudergem, omdat er renovatiewerkzaamheden bezig waren. Toen hij vorige week zondagochtend opnieuw het geluid van een drilboor hoorde, ging hij verhaal halen bij de buren en diende een klacht in bij de politie voor geluidsoverlast. Toen die ter plaatse kwam, ontdekten de agenten in de woning graafwerken van een beginnende tunnel. Ook was er een gat geboord in de muur naar de bank.

“Er is een vooronderzoek geopend bij het parket, maar voorlopig is er niemand opgepakt”, zegt Stephanie Lagasse van het Brusselse parket. De zaak doet denken aan de spectaculaire tunnelroof in Antwerpen begin februari. Toen werd een deel van de kluizen van het BNP Paribas Fortis-filiaal op de Belgiëlei leeggeroofd nadat de daders via tunnels tot in het bankkantoor waren gekropen. In dat dossier werden drie verdachten opgepakt.

Meest gelezen