Videospeler inladen...

IN BEELD: En toen gingen de lichten een uurtje uit voor "Earth Hour"

Vanavond was het weer tijd voor Earth Hour, de jaarlijkse sensibiliseringsactie over het klimaatbeleid en tegen energieverspilling. Om 20.30 uur doofden de lichten aan tal van overheidsgebouwen en monumenten.

"Earth Hour" is in 2007 gelanceerd in de Australische stad Sydney, op initiatief van het WWF. Intussen nemen meer dan 180 landen deel aan het initiatief dat de bevolking wil sensibiliseren tegen de verandering van het klimaat.

Om 20.30 uur lokale tijd hebben honderden monumenten wereldwijd een uur lang de lichten gedoofd. Onder meer de Eiffeltoren en de Notre Dame  in Parijs, het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad, het Kremlin in Moskou, de Akropolis in Athene, het hotel Marina Bay Sands in Singapore, Victoria Harbour in Hongkong en de Sydney Harbour Bridge deden een uur het lang licht uit. In Brussel was het een uurtje donker op de Grote Markt en aan het Atomium.

Eiffeltoren (Parijs)
AFP or licensors
Eiffeltoren (Parijs)
AFP or licensors
Parthenon (Athene)
AFP or licensors
Parthenon (Athene)
AFP or licensors
Kremlin (Moskou)
AFP or licensors
Kremlin (Moskou)
AFP or licensors
Grote markt in Brussel
Xinhua News Agency
Grote markt in Brussel
Xinhua News Agency
Vaticaan, Rome
Sydney, Australië
AFP or licensors
Sydney, Australië
AFP or licensors

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen