Archieffoto
PA Wire/Press Association Images

Treinverkeer van en naar Londens station St. Pancras kan hervatten, storingen bij Eurostar zullen nog tijdje aanhouden

Er kunnen opnieuw treinen rijden van en naar het Londense station St. Pancras International. Vanmorgen was dat een tijdlang onmogelijk omdat een persoon zich vlak bij de sporen bevond. Alle Eurostar-treinen naar Groot-Brittannië waren geschrapt, maar het verkeer is intussen hernomen. De verstoringen zullen wel nog zeker tot de middag aanhouden.

De 44-jarige man in kwestie - volgens sommige Britse media een brexitbetoger - bevond zich al sinds gisteravond in een "gevaarlijke situatie" nabij het station en de sporen, klinkt het. Daarop werd de stroom op de bovenleidingen afgeschakeld en konden treinen niet in of uit het station rijden.

Het Britse National Rail laat intussen weten dat de persoon opgepakt is en dat alle lijnen weer open zijn. De storingen zullen wel nog tot 12 uur vanmiddag Belgische tijd aanhouden.

Door het incident moest Eurostar al zijn treinverkeer van en naar Londen opschorten. Het verkeer is intussen hernomen, maar de treinmaatschappij raadt mensen wel aan om deze ochtend niet meer te reizen en om hun treinrit te annuleren.

"Het lijkt op symbolisch protest"

Ook de trein van VRT-journaliste Veerle De Vos werd geschrapt. "De problemen begonnen gisteravond al toen we hoorden dat onze trein gecanceld werd omdat er problemen waren met een persoon op het hogesnelheidsspoor in de buurt van het St. Pancras-station. Toen we vanochtend terugkeerden, werd aangekondigd dat àlle verkeer werd opgeschort tot 10 uur lokale tijd."

"intussen is duidelijk dat het ging om een man die op de sporen liep en die zich vannacht verschanst heeft op het dak van het station. Naar verluidt zwaaide hij met een Engelse vlag. Het lijkt dus op een symbolisch protest: de trein naar Brussel tegenhouden op het ogenblik dat het Verenigd Koninkrijk eigenlijk uit de Europese Unie had moeten stappen."

Meest gelezen