Videospeler inladen...

Tom Van Grieken: "Stem voor Vlaams Belang is rechtse maar sociale stem"

Volgens Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, is een stem voor zijn partij een nuttige stem: rechts en sociaal. Hij heeft dat gezegd op een partijcongres in Gent.

"Een stem voor het Vlaams Belang is een nuttige stem, want een rechtse maar ook een sociale stem", sloot partijvoorzitter Tom Van Grieken het partijcongres af. Naast de gekende eisen op communautair vlak en over migratie was er ook veel aandacht voor onderwijs (herwaardering van het beroep van leerkracht), milieu (tegen kilometerheffing, geen taboe voor kernenergie) en Europa (begrenzing van Europese bijdrage tot 200 euro per inwoner).

Van Grieken haalde ook zwaar uit naar de N-VA en de V-dagen die de partijen in aanloop van de verkiezingen organiseert. Die V staat niet voor Vlaanderen of vooruitgang, maar voor "vergeet". "Vergeet dat ze 5 jaar niets communautairs gedaan hebben, vergeet dat ze sociaaleconomisch een ramp waren, vergeet dat het gat van in de begroting oploopt tot 8,5 miljard euro, vergeet dat ze het dus slechter gedaan hebben dan Di Rupo, in economisch betere omstandigheden", haalde Van Grieken uit.

De N-VA van 2019 is geen deel van de oplossing, maar een deel van het probleem. Denk eraan op 26 mei

VB-voorziter Tom Van Grieken

Hij vervolgde met het half miljoen immigranten dat deze legislatuur in het land is binnengekomen, de 132.000 Belgische paspoorten die uitgereikt werden, de 50.000 migranten die jaarlijks via gezinshereniging naar ons land gekomen zijn, de 4,6 miljoen subsidies aan de islam, ... "en vergeet vooral dat het een N-VA'er was die humanitaire visa verkocht aan mensen in miserie".

"De N-VA van 2019 is geen deel van de oplossing, maar een deel van het probleem. Denk eraan op 26 mei", aldus Van Grieken.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen