Nicolas Kuczynski trekt in Vlaams-Brabant Franstalige UF-lijst voor Vlaams parlement

Nicolas Kuczynski (MR) zal bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement in Vlaams-Brabant de Franstalige eenheidslijst UF (Union des Francophones) trekken.

Kuczynski is gemeenteraadslid in Sint-Genesius-Rode en Vlaams-Brabants provincieraadslid. Hij zou normaliter schepen worden in Sint-Genesius-Rode, maar door de niet-benoeming van Pierre Rolin als burgemeester moet de gemeente het met een schepen minder doen en wordt hij niet benoemd.

De UF haalde bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement in 2014 5,01 procent van de stemmen. Ondanks een verlies van 1,99 procent in vergelijking met de verkiezingen in 2009 behield de UF haar zetel. Deze wordt momenteel ingenomen door Christian Van Eyken (DéFi) die namens UF reeds sinds 1995 zetelt in het Vlaams parlement.

Op de tweede plaats staat volksvertegenwoordiger Veronique Caprasse, tevens schepen in Kraainem, en op drie Zaventems gemeenteraadslid Josiane Blanche. De lijstduwers zijn Frederik Petit, burgemeester van Wezembeek-Oppem, en Philippe Thiéry, gemeenteraadslid in Linkebeek.

Christian Van Eyken, die zoals bekend verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op de man van zijn secretaresse, stelt zich niet meer kandidaat.

Meest gelezen