Luchtverkeersleiders voeren voorlopig geen actie meer: "We willen bemiddeling alle kansen geven"

De luchtverkeersleiders van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, zullen niet meer actievoeren zolang het bemiddelingstraject loopt. "We willen de bemiddeling alle kansen geven", staat te lezen in een persmededeling. De voorbije weken veroorzaakten de acties heel wat hinder op de Belgische luchthavens.

De directie en de vakbonden (ACV-Transcom, ABVV-ACOD en VSOA) bij Skeyes zijn vrijdag gestart met gesprekken om het arbeidsconflict op te lossen. Dat gebeurt onder leiding van twee sociaal bemiddelaars. Het conflict draait onder meer rond hoge werkdruk.

De stakingsacties waren al zeker opgeschort tot morgen. Maar dat wordt dus een langere periode. "Tijdens het bemiddelingsproces worden de syndicale acties opgeschort en wordt er ook een communicatiestop ingevoerd om de bemiddeling zo sereen mogelijk te laten verlopen en alle kansen te geven op succes", zo staat te lezen in een persmededeling.

De aankondiging is goed nieuws voor de reizigers en de luchthavens, met de drukke paasperiode in het vooruitzicht.

Meest gelezen