FOTO: Jelle Houwen

Spelende tiener van 14 zwaargewond na val door dak van leegstaande loods in Brugge

Een jongen van 14 is zwaargewond geraakt bij een val van ruim 6,5 meter door het dak van een leegstaande loods. Hij was samen met twee vrienden op het dak geklommen toen het mis ging.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de leegstaande loodsen van de stadsdiensten, aan de Rozendal in hartje Brugge. De drie tieners waren via enkele muren en platte daken tot aan de loods geraakt en klommen daar op het dak.

Opeens ging het fout en viel de 14-jarige jongen door de asbest golfplaten naar beneden. Hij kwam met een harde klap op de betonnen vloer terecht. Zijn val werd niet gebroken want de loods is al geruime tijd leegstaand. Zijn vrienden zagen alles gebeuren en verwittigden de hulpdiensten. Ze bleven zelf ter plaatse om aanwijzingen te geven waar de jongen ongeveer in de loods lag, aangezien het binnen een kluwen van ruimtes is.

Het speciale klimteam van de brandweer kwam ter plaatse om de jongen te bevrijden. Hij kreeg de eerste zorgen toegediend van een mugarts en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep wellicht meerdere breuken op. 

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen