Archiefbeeld

Bijna 1.000 xtc-pillen en 9 diamanten in beslag genomen bij internationale drugsactie

Bij een internationale drugsactie werden er in ons land zo'n 1.000 xtc-pillen in beslag genomen. De afgelopen vier dagen hielden de politie en douane controles. Dat zegt de federale politie. In Oost-Vlaanderen onderschepte de politie dan weer 9 diamanten.

De internationale drugsactie, die de naam "Etoile" kreeg, werd vorige week gehouden van 28 tot 31 maart. Politie en douanediensten uit ons land, Nederland, Luxemburg en Frankrijk werkten eraan mee. 

In ons land werden in totaal 1.210 mensen gecontroleerd, zowel in hun voertuig als bijvoorbeeld op de trein. Bijna 160 mensen hadden drugs bij zich. 20 onder hen werden gerechtelijk aangehouden. 

Wat werd er zoal gevonden? Marihuana, heroïne, cocaïne, ketamine ...: variërend van 1 tot enkele honderden grammen, maar ook bijvoorbeeld messen en een honkbalknuppel. In Antwerpen werden ook zo'n 1.000 xtc-pillen in beslag genomen uit een Nederlands voertuig. En in Ninove had een van de gecontroleerden ook 9 diamanten bij zich, waar hij geen verklaring over kon geven. 

Meest gelezen