Bloemenboerderij gestart in Zottegem

Rijk Bos Bloemen is de naam van de nieuwe bloemenboerderij op Hoeve Rijkbos. Het principe is hetzelfde als op een zelfoogstboerderij. Je kan er tegen een vaste prijs zélf je bloemen plukken.

Een eerste bloemenpluk is er intussen geweest, maar vanaf vandaag start Rijk Bos Bloemen officieel. Aan het begin van het seizoen kopen deelnemers een oogstaandeel, dat ze dan wekelijks zelf kunnen gaan plukken. Ze kunnen ook kiezen voor een boeket-abonnement, waarbij de bloemenboerin maandelijks een boeket schikt.

Maar Bloemenboerin Marieke De Vos is nu dus gestart met een bloemenboerderij, omdat ze ervan overtuigd is dat de klassieke bloemenindustrie vaak milieu-onvriendelijk werkt: "Ik wil een alternatief bieden en tonen dat het ook kan met lokale ecologische snijbloemen. Als je kiest voor een zelfpluk-abonnement, ervaar je hoe alles groeit en bloeit doorheen het jaar. Het is een heerlijke ervaring om wekelijks even tijd te nemen om de rust en schoonheid van de natuur en het bloemenveld te ervaren. Er komen ook workshops, meewerkdagen en een oogstfeest."

Hoeve Rijkbos is in Zottegem vooral bekend van het sociaal-ecologisch project 'Voedseltuin Rijkbos'. 

Meest gelezen