Botsing tussen passagiersschip en tanker op Westerschelde in Terneuzen: 5 lichtgewonden

Op de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen zijn een passagiersschip, de Viking Idun, en een tanker, de Chemical Marketer, met elkaar in aanvaring gekomen. Daarbij zijn vijf lichtgewonden gevallen, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Beide schepen hebben ook schade opgelopen.

Het passagiersschip is aangelegd in Terneuzen. Vier passagiers zijn lichtgewond geraakt en zijn aan boord behandeld door ambulancepersoneel. Een bemanningslid is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. In totaal zijn er 171 passagiers en 44 bemanningsleden aan boord. Ze zullen daar ook blijven. Op de tanker zijn geen gewonden gevallen.

(lees verder onder de archieffoto van passagiersschip Viking Udun)

De twee schepen zijn ongeveer even lang, zo'n 135 meter. Ze hebben allebei schade opgelopen, maar boven de waterlijn. Ze maken dus geen water.  De tanker was geladen met aardolie, maar de tank is niet beschadigd. Er lekt dus ook geen olie uit het schip.

Het passagiersschip was onderweg van Antwerpen naar Gent. De tanker was onderweg naar Antwerpen. 

Meest gelezen