Discotheek Café d'Anvers sluit na 30 jaar de deuren

De Antwerpse discotheek Café d'Anvers sluit na 30 jaar met onmiddellijke ingang de deuren. Verschillende betrokkenen bevestigen het nieuws, maar waarom Café d'Anvers sluit, is nog niet duidelijk. 

Voor heel veel mensen was de discotheek in het Schipperskwartier in Antwerpen met de lichtgevende discovloer legendarisch. 

De club kwam vorig jaar nog in het nieuws omdat eigenaar Pim de Rhoodes een vergunning had aangevraagd om het pand om te bouwen tot een megabordeel. Op die vraag ging de stad Antwerpen niet in.  "We hebben ups en downs gekend, maar nu loopt het goed", zei De Rhoodes toen nog. 

Assistent-manager Romy Mertens schrijft vandaag op haar Facebookpagina alvast dat het nieuws van de sluiting geen aprilgrap is. 

"Het slaat in als een bom, maar waar de ene deur sluit, gaat de andere open", schrijft Mertens. "Het einde van een geweldige club met geweldige mensen achter die er alles aan gedaan hebben om ze recht te houden, ondanks alle tegenslagen." 

(lees verder onder de Facebookpost)

Café d'Anvers zou normaal gezien dit najaar zijn 30e verjaardag vieren. De club was vooral een toevluchtsoord voor house- en technoliefhebbers.  

Meest gelezen