Geen verkiezingsborden buiten centrum Londerzeel

In Londerzeel zijn verkiezingsborden alleen welkom binnen de dorpskern, buiten de dorpskern zijn ze verboden. Een nieuwe maatregel van burgemeester Conny Moons (Londerzeel Warm en Dynamisch).

Op de verkiezingen is het nog twee maanden wachten, maar in Londerzeel duiken de eerste verkiezingsborden al op. Toch zullen die beperkt blijven, want buiten het centrum zijn ze verboden. Een nieuwe maatregel van burgemeester Conny Moons (Londerzeel Warm en Dynamisch). "Natuurlijk is het een deel van de cultuur van politiek voeren, daarom verbieden we het niet, maar houden we de borden in de bebouwde kom. Eens erbuiten willen we het zicht voor fietsers en andere weggebruikers niet hinderen."

Boete

Wie zich niet aan de nieuwe regel houdt, riskeert een GAS-boete van maximaal 350 euro, zelfs als je dat bord in je eigen voortuin plaatst. Oppositiepartij N-VA is alvast niet blij, en gaat een klacht indienen bij de gouverneur.

Meest gelezen