Gescheiden riolen voor campings De Haan en Bredene

Op de grens van Bredene en De Haan krijgen meer dan 40 campings een gescheiden rioleringsstelsel. Dat betekent dat het afval- en regenwater van die campings gescheiden zullen worden.

Bredene en De Haan zijn bekende kampeerplaatsen. Meer dan 40 campings op de grens tussen Bredene en De Haan krijgen een gescheiden rioleringsstelsel. Afval- en regenwater zullen er dus gescheiden worden. Volgens Koen Jonckheere van studiebureau Jonckheere zijn het de grootste openbare werken ooit op die plaats.

Werken van 13 miljoen

"Vandaag is het zo dat alle afvalwater dat in waterloop Duinezwin geloosd wordt, opgenomen wordt in een ingebuisd duinezwin," zegt Koen Jonckheere. "Gemengd afvalwater wordt dan afgevoerd naar het zuiveringsstation. Maar na de werken worden die twee gescheiden. Het gaat om een project van 13 miljoen euro. De ruim 40 campings liggen van De Haan tot en met de campingzone in Bredene. Onder de Derbylaan en de Koerslaan, doorkruisen we ook een belangrijke woonwijk." Het is nog even wachten tot alles af is, want de werken duren twee en een half jaar. 

Meest gelezen