Honderden mensen stappen mee in tiende editie van Mars voor het Leven

De tiende editie van de Mars voor het Leven heeft zondagmiddag 500 deelnemers naar het Brusselse Poelaertplein gelokt. Dat meldt de politie. De organisatie zelf spreekt van 2.000 deelnemers. Met de mars verdedigen de betogers het recht op leven van alle slachtoffers van praktijken als abortus, euthanasie of onderzoek naar embryo's. Het protest maakt deel uit van de internationale beweging March for Life.

De mars werd in stilte gehouden als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanvallen op het menselijk leven. Het recht op abortus zien de aanhangers van de Mars voor het Leven liever verdwijnen. Ze willen "een echt welkom bieden aan elk mensenleven, vanaf de bevruchting tot aan de natuurlijke dood".

Tijdens de jubileumeditie ging er speciale aandacht naar de zwangere vrouwen in moeilijkheden. De vzw Mars voor het Leven organiseerde een collecte van zwangerschaps- en babykledij. Die zullen ze uitdelen aan bijstandscentra en kindertehuizen.

Volgens de politie waren er geen incidenten tijdens de mars. Zondag vond er gelijktijdig ook een tegenbetoging "Pro-Choice" plaats van de feministische beweging Collecti.e.f 8 maart. Zij maakten lawaai voor het recht op abortus.

Meest gelezen