"Kruispunt des doods" op de R8 rond Kortrijk wordt aangepakt

Na de paasvakantie beginnen werken aan de R8, de ring rond Kortrijk. Twee kruispunten worden aangepakt, waaronder het beruchte "kruispunt des doods".

De gevaarlijke kruispunten van de R8, de ring rond Kortrijk, met de Brugsesteenweg N50 in Kuurne en Kortrijk worden binnenkort veiliger gemaakt. Vanaf 23 april starten de werken aan die twee kruispunten. Op één van die plekken gebeurden al verschillende zware ongevallen, zelfs één met dodelijke afloop. Er was al verschillende malen protest tegen het uitblijven van maatregelen.

Dodehoekongevallen 

De kruispunten worden straks heringericht voor fietsers en voetgangers zodat er minder kans is op dodehoekongevallen. De werken zullen zes weken duren. De N50 wordt daarvoor volledig afgesloten ter hoogte van de R8. Je zal moeten omrijden. 

Omleidingen in detail

De N50 wordt volledig afgesloten ter hoogte van de R8. Enkel het recht doorgaand verkeer op de R8 wordt toegelaten, wel met een snelheidsbeperking van 50 km/h. De verkeerslichten aan de kruispunten zullen buiten dienst zijn.

Via de N50 Brugsesteenweg is het dus onmogelijk om van Kortrijk naar Kuurne/Ingelmunster te rijden en omgekeerd. De omleiding voor het zwaar en doorgaand verkeer is voorzien via de R8, afrit Kortrijk-Oost naar de E17, afrijden in Deerlijk naar de N36 en omgekeerd.

De andere omleiding is via de A19, E403, afrit Roeselare-Rumbeke naar de N36 en omgekeerd. De omleiding voor fietsers en voetgangers: richting Kortrijk gebeurt via de Kongostraat en de Heirweg en richting Kuurne via de Kuurnsesteenweg en de Kortrijksestraat.

Meest gelezen