Nu ook bewonersparkeren in Antwerpse wijken buiten de Singel

Vanaf vandaag geldt in Antwerpen een nieuwe parkeerregeling in de wijken buiten de Singel. Voortaan zal je onder meer in Borgerhout en Berchem moeten betalen of een blauwe parkeerschijf leggen, want in die wijken wordt bewonersparkeren ingevoerd. Daarmee wil de stad de parkeerdruk in de districten verminderen.

Ook in de buurt van het Sportpaleis of Antwerp Expo en aan het Middelheimziekenhuis kan je als niet-bewoner voortaan maar korte tijd je auto kwijt. "Heel wat bewoners klaagden over de toenemende parkeerdrukte. We zagen dat veel pendelaars zich in de wijken buiten de ring parkeerden en van daaruit met Velo of de tram naar het werk gingen", zegt schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "We gaan de eerste weken voornamelijk sensibiliseren, maar als we systematisch overtredingen zien, gaan we er wel tegen optreden. Het is ook zo dat dit geen splinternieuwe gegeven is, want binnen de ring zitten we al jaren met een bewonersparkeerzone en merken we dat dat perfect gaat."

Volgens CD&V Antwerpen is de nieuwe parkeerregeling niet duidelijk gecommuniceerd naar alle bewoners. Ze vinden dan ook dat bewoners die nog geen parkeervergunning hebben aangevraagd de komende weken geen boete mogen krijgen.

Op deze website kan je nog eens nalezen waar je moet betalen en waar niet.
 

Meest gelezen