Personeel Bekaert opnieuw aan de slag

In de verschillende vestigingen van Bekaert wordt vanaf vandaag weer normaal gewerkt. Vrijdagmorgen startte een 24-urenstaking nadat de directie een zware herstructurering had aangekondigd. Bij Bekaert verliezen 281 mensen hun job. 

Bij staaldraadproducent Bekaert wordt vanaf vandaag weer normaal gewerkt. De personeelsleden van Zwevegem, Deerlijk, Ingelmunster en Moen legden het werk neer nadat bekend was geraakt dat Bekaert 281 banen wil schrappen. De fabriek in Moen gaat zelfs helemaal dicht. De bedoeling is om een deel van de productie te verplaatsen naar Tsjechië.

Overleg in Moen

In Moen, waar 70 mensen worden ontslagen, was er zaterdag een bijeenkomst met de vakbonden. Het personeel kon er hun frustratie kwijt en er werd geprobeerd om een antwoord te geven op de vele vragen die mensen zich stellen. In Moen worden een soort staalvezels voor gewapend beton gemaakt. Dat product werd door Bekaert zelf ontwikkeld en verkoopt goed, maar toch gaat de fabriek dicht. Na het overleg zaterdag werd er opnieuw gewerkt, maar aan een gezapig tempo omdat niemand nog gemotiveerd is. 

Nog spontane acties mogelijk

De vakbonden sluiten niet uit dat er de komende dagen spontane acties uitbreken, maar zijn daar zelf geen voorstander van. Ze willen het overleg met de werkgever, dat donderdag start, niet hypothekeren. De vakbonden willen in eerste instantie proberen zo veel mogelijk mensen aan boord te houden en voor de anderen een zo goed mogelijke uitstapregeling uit de brand slepen.

Meest gelezen