Na val van jongere door dak van loods: Brugge wil preventiefilm 

Het Brugse stadsbestuur wil een preventiefilm maken, nadat een jongere door het dak van een loods is gevallen dit weekend. Het is al het tweede soortgelijke ongeval in 4 maanden tijd.

In december raakte een jongen van 13 zwaargewond toen hij door een golfplaat zakte van een leegstaande loods toen hij foto's wou nemen. Ook nu klom een jongen van 14 op het dak van een loods in de Groenestraat. Die werd vroeger gebruikt door de stadsdiensten. De jongen wou leuke foto's nemen, maar zakte door een golfplaat en viel zo'n zes meter naar beneden. Hij is in kritieke toestand afgevoerd, maar is intussen buiten levensgevaar.

Burgemeester Dirk De fauw wil nu een preventiefilm laten maken. "Het zal uiteraard moeten uitgewerkt worden, maar ik denk toch dat het misschien op een ludieke manier kan starten, maar dan met een duidelijke verwittiging dat dit niet kan. Er zijn toch alternatieven om spectaculaire foto's te nemen. Er zijn voldoende hoge gebouwen die voor het publiek toegankelijk zijn in Brugge. Het is niet nodig om halsbrekende toeren op andermans eigendom uit te halen."

Meest gelezen