Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Rapper Nipsey Hussle (33) doodgeschoten in Los Angeles

In Los Angeles, in de Verenigde Staten, is de Amerikaanse rapper Nipsey Hussle (33) om het leven gekomen bij een schietpartij. Wie de daders zijn, is nog niet duidelijk. Nipsey Hussle was eerder dit jaar nog genomineerd voor een Grammy Award voor beste rapalbum.

Nipsey Hussle werd zondagnamiddag plaatselijke tijd verschillende keren beschoten voor zijn kledingzaak Marathon Clothing in het zuiden van Los Angeles. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar overleden. Bij de schietpartij raakten nog twee andere mensen gewond. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is.

De rapper - echte naam Ermias Davidson Asghedom - was eerder dit jaar nog genomineerd voor een Grammy Award voor beste rapalbum met zijn debuut Victory Lap. Hij raakte bekend door mixtapes en werkte ook samen met onder anderen Drake, Snoop Dogg en Tyga.

(lees verder onder een van de meest bekeken videoclips van Nipsey Hussle)

In zijn jeugdjaren was Nipsey Hussle betrokken bij de Rollin 60 Neighborhood Crips, een straatbende in Los Angeles. "Ik groeide op in een bendecultuur", vertelde hij vorig jaar in een interview in de LA Times. "Er was dood, er was moord. Het was als leven in oorlogsgebied, waar mensen sterven om de hoek en iedereen is er een beetje immuun voor."

(lees verder onder de foto van de plaats van het misdrijf)

AFP or licensors

De laatste jaren zette Hussle zich in voor de buurt waar hij woonde. Hij had er enkele handelszaken, zoals een hamburgerrestaurant, een viswinkel en een kapperszaak. Hij gaf werk aan mensen uit de buurt en doneerde geld aan plaatselijke scholen. Hij was ook  betrokken bij Destination Crenshaw, een groep kunstenaars en ondernemers die bezig zijn met de ontwikkeling van een museum gewijd aan Afro-Amerikaanse kunst in Los Angeles.

Enkele uren voor zijn dood twitterde hij nog: "Having strong enemies is a blessing", "sterke vijanden hebben is een zegen". Op Twitter reageren heel wat mensen geschokt op de dood van Nipsey Hussle, onder wie Rihanna en Ice Cube.

Meest gelezen