Ex-cipier krijgt 7 jaar cel voor mishandeling van 11 vrouwen die hij via Tinder leerde kennen

Een ex-cipier uit Brugge moet zeven jaar naar de cel omdat hij elf vrouwen heeft mishandeld. De man van 26 heeft verschillende slachtoffers geslagen en verkracht. Hij contacteerde hen via de digitale datingapplicatie Tinder en begon dan een relatie met elk van die vrouwen. Eerst was de man heel lief. Maar na een tijdje kwam telkens zijn ware aard boven. "Hij sloot me op en takelde me toe met een mes", zegt één van de slachtoffers.

Silke is één van de elf slachtoffers. Ze vertelt wat de dader haar heeft aangedaan. "Hij heeft me opgesloten. Toen ik probeerde te ontsnappen heeft hij mijn gezicht bewerkt met een mes. Ik wou er in de rechtbank van Brugge vandaag echt wel staan om te tonen dat ik niet meer bang ben. Ik ben ook tevreden met de zeven jaar cel die hij krijgt. Ik had verwacht dat hij minder lang naar de gevangenis zou moeten. Dat troost mij wel." 

Posttraumatisch stresssyndroom 

Silke laat zich anderhalf jaar na het misbruik nog altijd behandelen voor een posttraumatisch stresssyndroom. Negen slachtoffers kregen samen zo'n 40.000 euro aan schadevergoedingen. De dader werd meteen ontslagen als cipier toen het misbruik aan het licht kwam.

Meest gelezen