Trouwstoet in Genk loopt uit de hand: man aangehouden die met wapen zwaaide

In Genk is een man aangehouden nadat hij in het weekend had gezwaaid met een vuurwapen tijdens een trouwstoet. Hij deed dit toen de politie een trouwstoet wilde controleren omdat die het verkeer hinderde.

De trouwstoet stond stil op de rechterrijstrook op de Westerring in Genk. Op het moment dat de politie aankwam stak een deelnemende bestuurder de stoet voorbij via de pechstrook en vuurde daarbij zes keer in de lucht. De bestuurder werd aangemaand om te stoppen. Tijdens de controle van de 20-jarige Genkenaar en zijn wagen raakten de gemoederen verhit, wat de situatie op de Westerring nog onveiliger maakte. Er moest bijstand gevraagd worden van andere politiepatrouilles.

Verstoren openbare orde

De twintiger werd bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. De politie nam het alarmpistool en enkele doosjes met patronen in beslag. Er zijn PV's opgesteld voor kwaadwillige belemmering van het verkeer en voor illegale dracht van een wapen. Burgemeester Wim Dries (CD&V) reageert: "Feesten mag in onze stad, maar tegen onaanvaardbaar gedrag bij dit soort stoeten blijven we reageren. Vanuit de politie wordt hier blijvend aandacht aan besteed".

Meest gelezen