2 originele brieven van kunstenaar Rik Wouters geveild voor 5.200 euro

Twee brieven van de Mechelse kunstenaar Rik Wouters zijn afgelopen weekend geveild in het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions. De honderd jaar oude documenten van de grondlegger van de Belgische moderne kunst werden geschat op 2.000 euro, maar ze brachten uiteindelijk 5.200 euro op.

De originele brieven dateren uit de laatste levensjaren van Wouters en geven inzicht in het leven van de kunstenaar. De ene brief, uit 1914, gaat over zijn hond Punch, die hij adopteerde van een goede vriend, en de andere, uit 1915, over zijn strijd tegen een kwaadaardige tumor in de kaakholte. Het zijn Belgische kunstliefhebbers die de documenten vanaf nu in hun bezit hebben.

Rik Wouters overleed in 1916 na een lange strijd tegen kanker. Hij werd internationaal geroemd om zijn fauvistische stijl.

Mechelen biedt niet mee

De stad Mechelen besloot om niet mee te bieden op de brieven van Rik Wouters. Volgens de Mechelse schepen van Cultuur, Björn Siffer, oordeelde de aankoopcommissie van de stad dat ze inhoudelijk te weinig verband houden met de Mechelse kunstcollectie.

Meest gelezen