Mindsmeet

Vlaamse film "Hellhole" valt in de prijzen op filmfestival in Hongkong

Op het  43ste Hong Kong International Film Festival heeft Bas Devos met zijn speelfilm Hellhole de "Firebird Award voor Beste Regie" gewonnen. De film volgt drie zeer verschillende mensen in de maanden na de terroristische aanslagen in Brussel van maart 2016.

De Vlaamse film "Hellhole" ging in wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Berlijn, als onderdeel van de Panorama-sectie, en kwam bij ons op 20 maart in de bioscoop. De film werd geselecteerd voor het 43e Hong Kong International Film Festival en heeft er prijs. Bas Devos kaapte er de ‘Firebird Award voor Beste Regie’ weg.

In januari plaatste het Amerikaanse vakblad Variety Bas Devos nog in zijn lijst van '10 Europeans to Watch', tien getalenteerde persoonlijkheden uit de Europese filmindustrie voor wie 2019 het jaar van de grote doorbraak zou kunnen worden.

"Hellhole" volgt drie zeer verschillende mensen in de maanden na de terroristische aanslagen in Brussel van maart 2016. Een Vlaamse arts, wiens zoon als straaljagerpiloot op een missie is in het Midden-Oosten, wordt geconfronteerd met zijn eigen eenzaamheid. Een jongeman van Algerijnse afkomst die door zijn broer gevraagd wordt om een bedrieglijk eenvoudige gunst. En een Italiaanse vrouw die voor de Europese instellingen werkt, verliest langzaam de controle onder druk van haar veeleisende leven.

Dezelfde vraag die de stad lijkt te achtervolgen, overschaduwt ook hun leven: waar gaan we heen vanaf hier?

De opnames voor "Hellhole" vonden plaats in Brussel in de zomer van 2017. De hoofdrollen worden vertolkt door Willy Thomas, Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Lubna Azabal. Voor de cinematografie deed Bas Devos, net zoals voor zijn debuut "Violet", een beroep op Nicolas Karakatsanis. Dieter Diependaele deed de montage en Boris Backere verzorgde het geluid. De muziek is van James Leyland Kirby.

Meest gelezen