AFP or licensors

Al meer dan duizend gevallen van cholera in Mozambique

De cholera-epidemie in het centrum van Mozambique, als gevolg van de overstromingen die veroorzaakt zijn door tropische cycloon Idai, heeft een eerste dode geëist en al zeker duizend inwoners besmet. 

Het slachtoffer viel in de havenstad Beira, die verwoest werd bij de doortocht van Idai. Het aantal gevallen van cholera blijft toenemen en bedroeg maandag 1.052. Er verblijven nog 96 patiënten in het ziekenhuis.
De cycloon richtte op 14 maart grote schade aan in Beira, de op een na grootste stad van Mozambique, die een half miljoen inwoners telt. Hevige regen en wind veroorzaakten enorme vernielingen en zware overstromingen. In de jongste balans is sprake van ruim 700 doden, niet alleen in Mozambique maar ook in Zimbabwe en Malawi.

Ondanks de hulp die vanuit de hele wereld toestroomt, verblijven nog honderdduizenden slachtoffers in zeer precaire omstandigheden. In de overstroomde gebieden leidt vervuild water tot de verspreiding van ziektes als cholera.

Meest gelezen