Modewinkelketen CoolCat vraagt ook in België faillissement aan: 163 werknemers betrokken

Ook voor de Belgische activiteiten van de modewinkelketen CoolCat is het faillissement aangevraagd. In België zijn er zeventien winkels en een hoofdkantoor, waarvoor in totaal 163 mensen werken. Twee weken geleden werd al het faillissement uitgesproken voor de Nederlandse vennootschappen van de winkelketen.

Na het faillissement van de Nederlandse activiteiten klonk het nog dat de buitenlandse onderdelen daarbuiten zouden vallen. Vandaag meldt het bedrijf echter dat de Belgische winkels "voor de aanlevering en overige ondersteuning zeer afhankelijk zijn van de Nederlandse vennootschappen". De bestuurders van de Belgische activiteiten hebben daarom geoordeeld dat een gerechtelijke reorganisatie in België "geen kans van slagen heeft".

Gisteren werd beslist dat er een rechtstreekse aanvraag van faillissement zou komen. In afwachting van het vonnis blijven de Belgische winkels gesloten. Een curator, die nog aangesteld moet worden, moet bekijken of de winkels weer open zullen gaan.

Meest gelezen