Nieuw alarmsysteem moet aantal ongevallen aan spooroverwegen verminderen

Spoorwegbeheerder Infrabel test een nieuw alarmsysteem bij spooroverwegen met slagbomen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Iemand die een gesloten slagboom negeert zal een luid alarmsignaal horen. 

Infrabel wil met een nieuw alarmsysteem aan gesloten spooroverwegen het aantal ongevallen terugdringen, want reizigers halen soms levensgevaarlijke toeren uit om hun trein te halen. "Het alarmsysteem is vooral gericht op voetgangers en fietsers",  vertelt Frédéric Petit van Infrabel. "Wanneer ze op een gesloten spooroverweg komen, merkt een sensor dat op en zal er een geluidssignaal afgaan. De bedoeling is dat ze dan op hun stappen terugkomen". 

"Het proefproject in Luxemburg was alvast positief, dat we het systeem verder willen uitrollen". Hoeveel en welke actieve spooroverwegen een waarschuwingssysteem krijgen is nog niet duidelijk. "Infrabel mikt in eerste instantie op spooroverwegen in de buurt van scholen, waar veel passage is van voetgangers en fietsers", besluit Petit.

 

Meest gelezen