Komen er nieuwe verkiezingen in Bilzen?

De auditeur van de Raad van State heeft Johan Sauwens (Trots op Bilzen) gelijk gegeven: er zijn wel degelijk onregelmatigheden gebeurd bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het zou kunnen dat er nieuwe verkiezingen komen.

Johan Sauwens, van Trots op Bilzen, is er al sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober van overtuigd dat er onregelmatigheden zijn gebeurd. Hij behaalde met zijn lijst de meeste stemmen, maar hij werd niet meegenomen in de coalitie. Eerder heeft de Raad voor Verkiezingsbetwistingen de klacht van Sauwens afgewezen. Maar daarop stapte hij naar de Raad van State. Daar geeft de auditeur hem gelijk dat er in een aantal stembureaus meer of minder stemmen geteld zijn dan het aantal gedrukte stembiljetten.

Ongeldig

De auditeur zegt dat de verkiezingen in Bilzen dus ongeldig verklaard moeten worden, en dat er in principe nieuwe verkiezingen moeten komen. Maar nu vrijdag wordt er een laatste keer gepleit in de zaak. Daarna zullen enkele magistraten zich beraden, en is het tot twee weken wachten op hun beslissing.

Meest gelezen