AFP or licensors

Pompeo zegt deelname aan G7-top in Frankrijk af

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft verrassend zijn deelname eind deze week aan een G7-top in Frankrijk afgezegd. Zijn plaatsvervanger zal naar Dinard in Bretagne afreizen, volgens een woordvoerder.

Een reden voor de afwezigheid wordt niet gegeven. De woordvoerder zegt dat Pompeo het volste vertrouwen heeft in zijn plaatsvervanger. Hij zei ook dat Pompeo de komende dagen zijn collega-Buitenlandministers van de NAVO te gast zal hebben in Washington.

Het is al de tweede keer op rij dat er een G7-top van Buitenlandministers zal plaatsvinden zonder deelname van de VS op het hoogste niveau. Vorig jaar in Toronto werd als reden gegeven dat de benoeming van Pompeo, na het ontslag van zijn voorganger Rex Tillerson, nog niet bevestigd was door de Senaat.

Meest gelezen