Standbeeld Michael Jackson weggehaald in Nederland: "Zou onprettig gevoel kunnen oproepen"

In Best, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is een groot standbeeld van zanger Michael Jackson weggehaald. Het beeld stond bij een McDonalds-restaurant, maar na de documentaire 'Leaving Neverland' kon het beeld niet blijven staan, vond de fastfoodketen. 

Een groot standbeeld van zanger Michael Jackson is weggehaald in Best, in de provincie Noord-Brabant in Nederland. Het beeld van zo'n 10 meter hoog stond sinds 1996 bij een McDonalds-restaurant.

Na de documentaire 'Leaving Neverland' waarin twee mannen vertellen dat ze als kind misbruikt zijn door Jackson, kon het beeld niet blijven staan, vond McDonalds. Volgens de fastfoodketen kon het standbeeld "onprettige gevoelens oproepen" bij de restaurantgasten.

Het beeld van Michael Jackson is nu geschonken aan de Nederlandse fanclub van de overleden zanger.

Meest gelezen