Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Verdachte van moord op rapper Nipsey Hussle gearresteerd

De politie van Los Angeles heeft een verdachte van 29 jaar opgepakt voor de moord op rapper Nipsey Hussle (foto). De man is opgepakt in Bellflower, een voorstad van LA. Hij werd geïdentificeerd op basis van bewakingsbeelden.

Nipsey Hussle, die 33 jaar werd, werd twee dagen geleden neergeschoten voor zijn kledingwinkel in het zuiden van Los Angeles. Hij overleed in het ziekenhuis. Twee anderen raakten gewond bij de schietpartij.

Op bewakingsbeelden was te zien hoe een man drie keer op Hussle schoot voor hij op de vlucht sloeg. Er is nu een verdachte opgepakt. De politie van Los Angeles zegt dat de misdaad te maken zou hebben met een persoonlijk conflict tussen beide mannen.

De verdachte zou een woordenwisseling gehad hebben met Hussle en vervolgens teruggekeerd zijn met een wapen, waarna hij het vuur opende. Er zou geen rechtstreeks verband zijn met lokale bendes. Die hypothese werd eerst onderzocht omdat Nipsey Hussle in zijn jeugdjaren lid was van de Rollin 60 Neighborhood Crips.

Meest gelezen